Ville Pusa

Ville Pusa

地区:芬兰

生日:1971-09-19(处女座)

经纪公司:

Ville Pusa (s. 19. syyskuuta 1971 Göteborg, Ruotsi) on suomalainen muusikko, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen Ruotsalaisen Teatterin Hype-­musi

Ville Pusa (s. 19. syyskuuta 1971 Göteborg, Ruotsi) on suomalainen muusikko, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen Ruotsalaisen Teatterin Hype-­musikaalin ansiosta vuosina 1994–1995. Viime vuosina Ville on laulanut ja näytellyt muun muassa musikaaleissa Hair ja Saturday Night Fever - lauantai-illan huumaa.

Vuonna 1995 Pusa alkoi työskennellä Ville Pusa & Wishing Well -yhtyeessä, ja samana vuonna he saivat demo-CD:nsä valmiiksi. Esimakua tulevasta antoi kappale ”Marie”, joka pääsi radiosoittoon. Pari vuotta myöhemmin oli uuden demon aika, jonka uudet kappaleet toivat Pusalle levytyssopimuksen ja ensimmäisen oman albuminsa Elva steg, joka julkaistiin vuonna 1998. Levyltä julkaistu single ”Du” oli ensimmäisiä suomalaisia kappaleita, joka oli MTV Nordic -listan ykkösenä.

Ville Pusa on myös tunnettu sanoittaja ja säveltäjä. Hän on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Tiktakin ja Irinan kanssa. Hänen käsialaansa on myös Idolsista tuttu kappale ”Tuulet puhaltaa”. Vuonna 2000 hän oli säveltäjänä ja sanoittajana Suomen Euroviisujen semifinaalissa; kappaleen ”Taivas aukeaa” esitti Heidi Kyrö. Jore Marjaranta on tehnyt Pusan kappaleesta ”Ingen vinner” suomenkielisen version nimellä ”Haaveet kaatuu”.

Pusa palkittiin Emma-patsaalla vuoden 1998 miessolistitulokkaana. Pusa on tunnettu myös musikaalista Hääkeikka (Samppalinnan kesäteatteri, Turku 2008) ja oli siinä näytelmän päähenkilö Robin Harma.

  • 歌曲
  • 专辑
  •  
    歌名
    专辑
    时长
    发行日期