Veeti Kallio

Veeti Kallio

地区:芬兰

生日:1966-01-01(摩羯座)

经纪公司:

Veli-Matti ”Veeti” Kallio (s. 1. tammikuuta 1966 Rovaniemi) on suomalainen laulaja ja näyttelijä.

Kallio asui neljä ensimmäistä vuottaan Kemijärvellä

Veli-Matti ”Veeti” Kallio (s. 1. tammikuuta 1966 Rovaniemi) on suomalainen laulaja ja näyttelijä.

Kallio asui neljä ensimmäistä vuottaan Kemijärvellä ja seuraavat neljätoista Pattijoella. Nykyään hän asuu Salon seudulla. Siviiliammatiltaan suutari Kallio tuli ensi kerran tunnetuksi 1980-luvun lopussa a cappella -yhtye Veeti & The Velvetsistä, jossa lauloivat myös Aki Sirkesalo, Sasu Moilanen ja Sami Saari. Kallio oli jonkin aikaa laulajana myös Leningrad Cowboys -yhtyeessä. Muita Kallion yhtyeitä ovat olleet muun muassa Veeti & Elastic Family, Veeti & Kallio Horns ja Veeti & The Hellvets.

Kallio on esiintynyt näyttelijänä Q-teatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa, Tampereen Työväenteatterissa sekä elokuvissa kuten Kuutamolla ja myös Uuden Iloisen Teatterin musiikkikabareissa. Veeti Kallio oli myös television nuortenohjelma Jyrkin yhtenä juontajana.

Talvella 2009 Kallio oli mukana Nelosen Kuorosota-ohjelmassa, jossa hän toimii Salon kuoron vetäjänä. Hän putosi kolmannessa pudotuksessa, juuri ennen semifinaalia. Kesällä 2009 Kallio toimi MILJazz-kiertueella puolustusvoimien varusmiessoittokunnan solistina.

  • 歌曲
  • 专辑
  •  
    歌名
    专辑
    时长
    发行日期