Meiju Suvas

Meiju Suvas

地区:芬兰

生日:1959-01-22(水瓶座)

经纪公司:

Meiju Annele Suvas-Berger (s. 22. tammikuuta 1959 Helsinki) on suomalainen laulaja.

Meiju sävelsi veljensä kanssa joululaulun, joka nauhoitettiin kaup

Meiju Annele Suvas-Berger (s. 22. tammikuuta 1959 Helsinki) on suomalainen laulaja.

Meiju sävelsi veljensä kanssa joululaulun, joka nauhoitettiin kauppaopiston bändin kanssa Martin Brushanen studiossa. Monen mutkan kautta äänite päätyi Kaj Westerlundin käsiin. Tämän seurauksena Meiju äänitti ensimmäisen singlensä.

Joululaulu, joka avasi ovet musiikin maailmaan, osallistui myös myöhemmin vuonna 1990 MTV3:n järjestämään joululaulukilpailuun ja sijoittui neljänneksi. Laulun Joulun tunnelma sovitti Kari Litmanen ja uudet sanat teki Turkka Mali.

Alkuvuodesta vuonna 1981 Jori Sivonen pyysi Meijua laulamaan taustoja euroviisukarsintoihin Frederikille säveltämäänsä Titanic-kappaleeseen. Taustoja olivat laulamassa myös Kaija Koo, Helena Lindgren ja Tuire Pentikäinen. Tämän seurauksena Frederik palkkasi Meijun kesäkiertueelleen. Meiju ehti tehdä kaksi kesäkiertuetta Frederikin kanssa.

Meijun single Tahdon sinut teki läpimurron vuonna 1982 ja oli koko kesän listaykkösenä. Sinkun B-puoli Oot paha oli listakakkosena. Tämän jälkeen musiikki veikin Meijun kokonaan. Vuonna 1982 ilmestyi myös Meijun ensimmäinen pitkäsoitto, joka myi oitis kultaa ja platinaa – yhteensä sitä myyntiin yli 60 000 kappaletta.

Meijun tyyli muuttui 90-luvulla aikuisemmaksi, uuden tuotantoryhmän myötä. Hän etsiskeli ja löysi useita uusia kappaleita levyilleen ulkomaanmatkoillaan mm. Espanjasta ja Kreikasta.

Hänen suurimpia hittejään kahden ja puolen vuosikymmenen varrelta ovat mm. Pure mua, Tahdon sinut, Tää onnea on, Muukalainen, Kaunotar ja Kulkuri, Ystäväsi aina, Moliendo Café ja Andalucian yö.

Tuottajat

-Kaj Westerlundin kanssa viisi pitkäsoittoa 80-luvulla.

-Ari Talkamon ja Kari Litmasen kanssa kuusi pitkäsoittoa, vastaava tuottaja oli Timo Lindström,90-luvulla.

-Juha Heikkilän kanssa pitkäsoitto vuonna 2001

-Petri Kokon kanssa pitkäsoitto vuonna 2004, vastaava tuottaja Erkki Puumalainen

-Hitit-DVD vuonna 2006, vastaava tuottaja Erkki Puumalainen

-Juhlalevy - Pure mua, Vastaava tuottaja Pekka Nieminen

-Albumeistaan Meiju on saanut neljä kultalevyä ja yhden platinalevyn.

  • 歌曲
  • 专辑
  •  
    歌名
    专辑
    时长
    发行日期