Nikolaj Koppel

Nikolaj Koppel

地区:丹麦

生日:

经纪公司:

Nikolaj Koppel (født 6. marts 1969 i Gentofte) er en dansk pianist og musikchef.

Koppel er søn af operasangeren Lone Koppel og pianisten John Winther.

Nikolaj Koppel (født 6. marts 1969 i Gentofte) er en dansk pianist og musikchef.

Koppel er søn af operasangeren Lone Koppel og pianisten John Winther. Han begyndte at spille klaver som 3-årig og optrådte som professionel fra 20-års alderen. Han er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han afsluttede med solistklasse. Herefter turnerede han som solist i USA, Tyskland, Australien og Skandinavien.

Han imponerede i 1998 ved som den første danske pianist nogensinde at indspille et pianistisk storværk som Brahms' Klaverkoncert nr. 1 med Radiosymfoniorkestret og Thomas Dausgaard (EMI). I 2000 overraskede han igen ved at bebude, at han ville trække sig tilbage fra koncertlivet og være journalist i stedet. Som freelance journalist var han efterfølgende tilknyttet Information, og i en årrække var han redaktør for tidsskriftet Euroman. Siden 2005 har han været været musikchef i Tivoli. I 2009 var han dommer på DR i talentshowet Talent 09.

Var sammen med sin fætter, saxofonisten Benjamin Koppel initiativtager til cross-over-ensemblet Mad Cows Sing (der har udgivet to CDer, herunder "Cow Clash" på pladeselskabet cowbellmusic.dk), med hvilket han spillede en lang række koncerter i årene 1996-2001 bl.a. i Carnegie Recital Hall i New York, USA.

I januar 2010 blev Nikolaj ny vært på DRs Aftenshowet.

Han er nu sammen med Hella Joof vært for radioprogramnet Åbent Hus der sendes hver søndag formiddag fra kl. 9.07-11.30 på P2. Programmet omhandler klassisk musik og er et program der er rettet mod uerfarne, nysgerrige lyttere af klassisk musik, samt allerede indviede lyttere.

  • 歌曲
  • 专辑
  •  
    歌名
    专辑
    时长
    发行日期